Móra Ferenc Általános Iskola

Keresés

A tartalomhoz

Krétapor 2011/07

Iskolánk

2011. július



<<<<<<<<<<<<<<<<<<< A kiadvány a MÉDIA szakkör munkája. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Megjelenik havonta. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Megérkeztek az interaktív táblák az iskolánkba

"Mindenfajta nevelés önnevelés, és mi, mint tanítók, nevelők,
csak a saját magát nevelő gyermek környezetét alkotjuk.
A legkedvezőbb környezetet kell megteremtenünk,
hogy a gyermek úgy nevelje általunk önmagát,
ahogy belső sorsát követve nevelődnie kell."

Rudolf Steiner

A TIOP-1.1.1-07/1 számú nyertes pályázatnak köszönhetően végre megérkeztek intézményünkbe a régóta várt informatikai eszközök. A pályázat az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az uniós forrásból 20 iskolai PC, 11 tantermi csomag és 1 WIFI csomag kerül használatbavételbe még az idei tanévben. A tantermi csomagok az interaktív táblákat, a projektorokat és a hordozható számítógépeket tartalmazzák. Az informatikai infrastruktúra fejlesztése közel 17 millió forint támogatási összegből valósult meg intézményünkben.
A pályázat része egy 10 órás oktatás is, mely során a pedagógusok elsajátíthatják az új eszközök használatát. Egy IKT alapú módszertani és Sulinet Digitális Tudásbázis használatát elősegítő pedagógus továbbképzésen való részvételre is kötelez a projekt.
Az új eszközök és kiegészítők használatával megújul az oktatásunk. A frontális órák együttműködővé válnak, a diákok problémamegoldó képessége fejlődik. A tanórák érdekesebbek, úgymond interaktívabbak lesznek, a tanulók és a tanárok motiváltabbá válnak.
A projekt megvalósulása hozzásegíti intézményünket ahhoz, hogy a 21. század modern, európai színvonalú iskolájává váljon.

Novákné Töviskes Annamária


KÖZLEMÉNY


2011. július 29-én (pénteken) 18 órakor
Az "intelligens iskola" modell infrastrukturális hátterének kialakítása az egyeki Móra Ferenc Általános Iskolában (TIOP-1.1.1-07/1-2008-0277) projekt zárórendezvényére kerül sor.


Helyszín: Szőlőszem Farm Tiszaszőlős, Dózsa György út 19.

Program:

Regisztráció
Köszöntő
A projekt bemutatása
Hozzászólások, kötetlen beszélgetés



Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe