Móra Ferenc Általános Iskola

Keresés

A tartalomhoz

Tiszán innen - Dunán túl - Budapest 2012

Galéria


A Néprajzi Múzeumban énekeltek az egyeki tanulók

A hetedik alkalommal megrendezett "Tiszán innen - Dunán túl" Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny és Népművészeti Találkozó döntőjére az ország minden tájáról érkeztek általános és középiskolások, szólisták, kisegyüttesek és énekegyüttesek a Néprajzi Múzeumba 2012. május 6-án. Az 581 résztvevő 170 produkcióval mutatkozott be 3 helyszínen. Hajdú-Bihar megyét az I. korosztály énekegyüttes kategóriájában a püspökladányiak mellett az egyeki Rece-Fice Énekegyüttes képviselhette egy zoborvidéki népdalcsokorral. A zsűri tagjai: Sebestyénné Farkas Ilona és Németh István voltak, akik ezüst minősítéssel jutalmazták a hallottakat. Idén is lehetőségünk nyílt, hogy meglá-togassuk a Parlamentet és a Néprajzi Múzeum állandó kiállítását. A sokszínű versenyprogram zárásaként táncházban vehettek részt fiatalok és idősebbek egyaránt. A verseny állását, a versenyzés folyamatát, a technikai hátteret biztosító BIFI Kft. jóvoltából, hatalmas kivetítőn követhették nyomon a résztvevők. A minisztériumi döntések elhúzódása miatti kései meghirdetés ellenére a résztvevők száma kissé magasabb volt, mint az elmúlt évben, a zsűri tagjainak értékelése alapján a színvonal azonban egyenletesen magas volt.


Elkísért bennünket és osztozott örömünkben Vincze Virág 5. a, Ale Bernadett 6.a, Bodor Tímea 8.a, Cseh Krisztián 8.a és Deli József 8.a osztályos tanuló. A gyerekek felvigyázásában és az ügyes-bajos dolgainak intézésében Kiss-Menyhárt Éva tanárnő volt segítségünkre.
Az énekegyüttes tagjai: Ale Klaudia 8.a, Balla Vanda 8.a, Farkas Jázmin 5.a, Farkas Réka 8.a, Fazekas Krisztina 8.a, Fricz Blanka 5.a, Posta Ibolya 5.b, Rákóczi Regina 8.a. Felkészítő tanáruk: Prokisch Sándor.
A tanulók utaztatását a Talentum Alapítvány támogatta.

Prokisch Sándor - énektanár


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe